De provincie als sponsor

De overheid als sponsor.

De titel van het grootste artikel in de uitgave in maart 2018 van Sponsorreport. Het stuk gaat over het sponsorbeleid van de Provincie Gelderland via een interview met Maarten van Seggelen, die als sr. Adviseur verantwoordelijk is bij de provincie voor sponsoring. Natuurlijk is Gelderland niet de eerste overheidsinstantie die sponsort. Noord-Holland en Noord-Brabant gingen Gelderland als provincie voor.

In het interview is te lezen hoe en waarom het beleid in Gelderland is opgezet. En met een sponsorbudget van 750.000 euro is het ook duidelijk dat er serieus geld in sponsoring gestoken wordt. Daarmee kom je al snel in de top 100 van grootste sponsors van Nederland.

Ad Maatjens van Sponsorreport was januari 2018 op een informatieavond van de provincie waar ook alle gesponsorde organisaties aanwezig waren. Een van de meest opvallende zaken die hij hoorde, was dat de gesponsorde evenementen blij waren met de overheid als sponsor omdat dat voor meer transparantie en duidelijkheid in de relatie zorgde. De overheid werd daarmee echt een partner.

Maarten van Seggelen zal op 19 april 2018 op het sponsorreport congres een thematafel verzorgen over het onderwerp ‘Overheid als sponsor’. Een must voor evenementorganisatoren, rechtenhouders, sportbonden, citymarketeers en ambtenaren! En natuurlijk sowieso voor iedereen die professioneel met sponsoring bezig is.

Check ook de site www.sponsorreport.nl

 

Link naar het volledige artikel in Sponsorreport.

De provincie als sponsor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *